<< terug

Aardappel bewaarloods, Holwerd

Locatie: Holwerd
Opdrachtgever: mts. Van der Bos
Aanpak: Nieuwbouw

Mts. Van der Bos verbouwt pootaardappelen op hun landerijen in Holwerd. Na de oogst medio september moeten de aardappelen worden opgeslagen. Voorheen deed de maatschap dit altijd in een externe opslag. Vanwege dit capaciteit probleem heeft de maatschap in 2015 besloten om een nieuwe opslag op eigen terrein te maken. Het bijzondere van dit bedrijf is dat zij ook experimenteren met stammen en kweek. Het betreft dus een vooruitstrevend bedrijf en de maatschap wilde dit ook graag naar buiten uitstralen.
 
Het gebouw bestaat uit ca. 1400 m² opslagruimte in de vorm van geventileerde opslag, koelopslag en expeditie. Op de verdieping is 120 m² aan kantoorruimten gemaakt waarin ook een ruimte voor presentaties is opgenomen. De kantoren zijn gesitueerd aan de doorgaande weg.
 
De bewaarloods heeft een frisse kleur, die gezien mag worden en opgaat in het landschap. Rondom het gebouw zijn groensingels gemaakt om het gebouw ook in te passen. Dit alles is in overleg met een aantal Nije Pleats sessies ontworpen.
 
Wij hebben voor dit project het ontwerp mogen maken en samen met de opdrachtgever en DLV-advies een goede routing en bewaarsysteem mogen bedenken. Door ons zijn vervolgens de vergunningsstukken en aanbestedingsstukken verzorgd. Op afroep hebben wij tijdens kritische momenten nog een aantal bouwvergaderingen georganiseerd.
 
“Motto bij dit project was dat de aardappel voorop stond”