<< terug

Albert Heijn, Almere

Locatie: Almere
Opdrachtgever: Albert Heijn
Aanpak: Nieuwbouw

Door de opdrachtgever zijn wij benaderd een ontwerp te maken t.b.v. een prijsvraag voor de nieuwbouw van een Albert Heijn in Almere. Na de inschrijving zijn wij als winnende partij geselecteerd. Vervolgens hebben wij samen met de opdrachtgever het ontwerp geoptimaliseerd. De supermarkt heeft een brutovloeroppervlak van 3.000 m² en is gevestigd bij het station van Almere Buiten. In het gebouw zijn tevens de dagwinkels Etos en Gall en Gall gevestigd. 
Door het gebruik van verschillende materialen in de gevel is een compositie ontworpen die eigentijds, modern en passend op deze plek is. De gebouwde omgeving sluit hier qua korrelgrootte en kleurstelling goed op aan. De entree wordt door een verhoging in een luifel extra geaccentueerd. Bij binnenkomst wordt deze verhoging door middel van een welkomsttekst nog extra benadrukt. Door een accent steen in de gevel toe te passen is een fijne geleding ontstaan.
 
Nadat het ontwerp was geoptimaliseerd hebben wij de vergunningsaanvraag verzorgd, gevolgd door een aanbestedingspakket en de werktekeningen.
 
Op woensdag 16 maart heeft wethouder Mark Pol van de gemeente Almere de supermarkt geopend.