<< terug

Appartementen en winkelruimte Op de Fetze, Dokkum

Lokatie: Op de Fetze / De markt, Dokkum
Opdrachtgever: Corporatieholding Friesland
Aanpak: Nieuwbouw

De open plek van De Markt heeft een historische lading. Dit voormalig kloosterterrein is oorspronkelijk als achterkant in de stad ontstaan. Door de sloop van het complex, met als laatste de toren in 1853, heeft het gebied een nieuwe betekenis gekregen.
Het plein heeft nooit een eenduidige en heldere omzoming kunnen krijgen, welke recht doet aan de schaal van het plein en de binnenstedelijke bebouwing.
Door het vrijkomen van de panden tussen de Grote Kerk en de Boterstraat ontstond de mogelijkheid om hier een meer stedelijk front te creëren en een stuk stedelijk weefsel aan te helen. Hiermee kon tevens een continuïteit in de winkelroute worden gerealiseerd.

In opdracht van Corporatieholding Friesland zijn er 7 woningen gerealiseerd. Het woongedeelte bevindt zich op de verdieping, waarboven nog eens de slaapverdieping is gerealiseerd. De begane grond wordt gevormd door een groot verhuurbaar winkeloppervlak. De woningen worden ontsloten via een gezamenlijk trappenhuis. Lokatie: De markt, Dokkum
Opdrachtgever:
Corporatieholding Friesland