<< terug

Jongia, Leeuwarden

Locatie: Leeuwarden
Opdrachtgever: Jongia
Aanpak: 

Jongia Mixing technologie produceert mixers voor de zuivelindustrie, verfproducenten, enz. Een bedrijf dat voorop staat in veel processen en zeer innoverend is. Het bedrijf is gevestigd aan de James Wattstraat 9 te Leeuwarden. Het pand waarin zij zijn gevestigd is gebouwd in 1960. Het pand straalde niet het innovatieve uit van wat er in het pand wordt en werd geproduceerd.
 
In 1980 is de voorgevel van het pand gerestyled. De zijgevels van het pand zijn ongewijzigd gebleven en tot aan de dag van vandaag behouden. Het ontwerp geeft alleen een wijziging op de voorgevel. Over de bestaande gevel is een nieuwe gevelbeplating gemaakt met een kader, die een poort vormt naar de entree. De gevels laten duidelijk zien dat modern en bestaand goed samen gaan. Qua kleurstelling is het pand afgestemd op andere vestigingen van Jongia.
 
De huidige kantoren zijn opnieuw ingedeeld en ontworpen als kantoortuin. Dit houdt in dat meerdere functies naast elkaar zijn geplaatst in een grote kantoorruimte. Voor het interieur hebben onze interieurarchitecten een ontwerp gemaakt tot in het detail van het type meubilering.
 
Na het maken van het ontwerp hebben we de vergunning aangevraagd en een aanbesteding uitgeschreven op basis van ons gemaakte werkomschrijving met daarbij horend de bestekstekening. Tijdens de bouw hebben wij de werktekeningen aangeleverd en de directievoering verzorgd.