<< terug

Nieuwbouw Woning, Vledderveen

Lokatie: Vledderveen
Opdrachgever: Particulier
Aanpak: Nieuwbouw vrijstaande woning Vledderveen

In het historische ontginningsgebied boven Vledderveen gelegen vlakbij de drents-friese grens was door het slopen van een oude woning, ruimte gekomen voor een vrijstaande woning in een open en agrarisch landschap. De gemeente Westerveld zocht voor deze door bomen omkaderde locatie een pionier die vrij wil wonen.

De basis van de woning wordt gevormt door een houten kolommen structuur. De dagruimtes worden gevormd door glazen afscheidingen, waardoor het landschap maximaal ervaren worden. De nachtruimtes worden meer beschut gevormd door houten wanden afwisselend met glazen ramen, welke referen naar de houtwallen rond de locatie. 

Het dak vormt de bron voor het duurzame karakter van de woning. Deze biedt ruimte aan zonnecollectoren die samen met pelletkachel in de verwarming van de woning voorzien.