<< terug

SMI / HYDROMAR / ODMedical, Leeuwarden

Locatie: Leeuwarden
Opdrachtgever: SMI
Aanpak: Uitbreiding

Het pand aan de Edisonstraat 22 te Leeuwarden is gebouwd in 1963 als fabriekspand. In 2011 is het pand aangekocht door de SMI-Groep en ingericht als fabriek voor SMI-plaatwerk.
In 2013 hebben wij de opdracht gekregen om een plan te maken waarin SMI, samen met hun twee partners Hydromar en ODmedical, onderdak zouden krijgen op deze locatie aan de Edisonstraat.
Samen met deze bedrijven hebben we een ontwerp gemaakt. Vervolgens hebben wij de vergunningen aangevraagd, een aanbesteding uitgeschreven en de bouwbegeleiding verzorgd.
 
Het bestaande pand is opgedeeld en in gebruik genomen door SMI en ODmedical. Door intern met machines te schuiven is er een routing ontstaan, die voor SMI-plaatwerk gunstig is. De leveringen aan ODmedical en Hydromar passen hier goed in.
Op het terrein is een nieuwe fabriekshal gebouwd van ca. 800m² voor Hydromar.
 
De bestaande gevels zijn voorzien van een nieuwe gevelbekleding. De stijl van dit ontwerp is doorgezet in de nieuwbouw waardoor het nieuwe pand een geheel vormt met het bestaande gebouw.
De bedrijven onderscheiden zich door een in eigen kleur en stijl ontworpen entree.
 
Om energie te besparen zijn duurzame voorzieningen toegepast, zoals wtw-installatie, opwarming met stralingspanelen, voorzetwanden met isolatie en de na-isolatie van de daken.