<< terug

Uitbreiding en restauratie Hiatus, Dokkum

Locatie: Dokkum
Opdrachtgever: Hiatus BV
Aanpak: Uitbreiding bedrijfspand

Hiatus B.V. is een familiebedrijf dat al decennia lang in het huidige pand is gevestigd. Het pand is gebouwd tussen 1900-1910 en staat op de MIP-lijst met potentiële monumenten. De familie heeft hier vele typen industrie gehad, van het produceren van matrassen tot de wel bekende Vespa snorfiets. Op dit moment worden er matrijzen en gereedschappen voor de productindustrie gefabriceerd.
 
Het huidige pand is te klein geworden, waardoor uitbreiding gewenst is. Een aantal kleine onhandige bijgebouwen is gesloopt om plaats te maken voor een efficiënt industrieel pand van ca. 1000 m2 BVO. De uitbreiding wordt geheel in stijl van het bestaande karakteristieke pand om de inpassing in de omgeving te optimaliseren.
 
Bouwen op deze locatie is een uitdaging. Het hele terrein wordt volgebouwd, waardoor er geen ruimte is voor een bouwterrein. We hebben te maken met 10 aangrenzende buren wiens uitzicht verandert. Deze mensen moeten allemaal tevreden worden gehouden, om de bouw zo soepel mogelijk te laten verlopen. Er zijn dan ook een aantal buurtbijeenkomsten gehouden en de buren worden regelmatig bijgepraat over de stand van het werk.
 
Wij begeleiden de opdrachtgever van initiatie en ontwerp tot en met de uitvoering.