<< terug

Woonzorgcomplex Kening State, Franeker

Locatie: Franeker
Opdrachtgever: ECR
Aanpak: Restauratie en herbestemming

Het monumentale psychiatrische ziekenhuis “Groot Lankum” in Franeker is een van de grootste rijksmonumenten van de provincie Friesland en is in de afgelopen jaren volledig gerestaureerd. Er heeft een herbestemming plaatsgevonden tot de meest hoogwaardige senioren woningen die in dit land voorhanden is. Het complex is in opdracht van ECR (European Care Residence) volledig ingevuld met 70 zelfstandige appartementen van ca. 65 m2.

De centrale voorzieningen zijn ondermeer een hoogwaardig à la carte restaurant met een eigen professionele grootkeuken, een kapsalon, zorghotelstudio's en fysioruimte. De dagbestedingsruimten zijn in een nieuw aangebouwde serre ondergebracht.  Er is een medische staf aanwezig zodat zorg binnen handbereik is.

Het park dat gelegen is om het pand is tevens monumentaal en staat ten dienste van de bewoners.
Om recht te doen aan de nieuwe functie is het complex bij de opening voorzien van de nieuwe naam 'Kening State'. De naam is ontleend aan de wijk Keningspark waarin het complex gelegen is. Naast het monumentale exterieur is tevens een zeer hoogwaardig interieur gecreerd dat recht doet aan hoge ambities van ECR en van alle moderne domotica gemakken is voorzien

Mocht u belangstelling hebben voor een appartement of gewoon even willen rondkijken dan kunt contact opnemen met ECR: 088-3280090..